Pipo de Clown komt weer terug op de televisie

Van Hoorne Entertainment en Belinda Meuldijk hebben vrijdag een contract getekend waarin de rechten van Pipo de Clown worden ondergebracht bij het familie-entertainmentbedrijf. Van Hoorne Entertainment is al meer dan tien jaar actief op het gebied van familie-entertainment. 
Door Pipo op de juiste manier te restylen en hem naar deze tijd te trekken behouden we het sentiment en pakken we ook de nieuwe jonge kijker",  aldus Michael van Hoorne, directeur van Van Hoorne Entertainment. "

De enorme passie voor dit product, wat wij vonden in Belinda Meuldijk en haar team maakte ons alleen nog maar enthousiaster om de komende jaren aan de slag te gaan met Pipo." De komende maanden zal er in eerste instantie gewerkt worden aan een nieuwe tv-serie waarin Pipo korte avonturen beleeft voor de doelgroep van drie tot zes jaar. De serie zal medio april worden uitgezonden op televisie.
Niet veel later zullen Pipo, Mammaloe, Klukkluk en de Dikke Deur ook te bewonderen zijn in de Nederlandse en Belgische theaters. Blij met samenwerking "Ik ben heel blij met de samenwerking met Van Hoorne Entertainment, als het product ergens past is het wel bij deze enthousiaste club. Ze gaan zorgvuldig om met de nalatenschap van mijn vader Wim Meuldijk en ik werk en kijk mee of het past binnen het idee van het merk.
Natuurlijk moet Pipo naar deze tijd, het moet sneller, kleurrijker en actueler. Maar het is toch geweldig dat een karakter wat in 1958 het licht zag anno 2015 weer een heel nieuwe leven krijgt", vertelt Belinda Meuldijk trots. Pipo was van 1958 tot 1978 te zien op televisie.

In 2003 bracht EndeMol een bioscoopfilm uit, Pipo en de P-P-P-Parelridder uit. In 2009 was Pipo voor het laatst te zien in een eigen musical.